top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Vlasenica, Suljo Huremovic - Penzioner, povratnik, živi od 200KM sa ženom, bori se da plati lijekove




Fond #7 - Akcija #65. Vlasenica, Suljo Huremovic - Penzioner, povratnik, živi od 200KM sa ženom, bori se da plati lijekove a nemaju za drva.


Za deda Sulju pobrinula i javila nam se sugrađanka Munira Telalaović, te zamolila za njihovu pomoć.


Deda Suljo proveo je (ispatio) u Kladnju kao protjerana izbjeglica, dok je čekao na donaciju da mu se izgradi kuča u Vlasenici. Posle agresije, radio je u Pilani... imao papire za taj regularni i zakonski rad, al mu preduzeće nije uplačivalo staž, pa od toga nema ni penzije.

"Dedo Suljo živi sa nanom u Vlasenici. Kada smo mu dovezli drva pred kuću bio je iznenađen jer nije očekivao da će mu drva stići. Stidljivo i onako skromno uvodi nas u podrum i pokazuje kako kao ima malo drva za zimu. U ćošku podruma stoji "nekoliko cjepanica" koje nemogu poslužiti ni za 7 hladnih dana, a zima duga, tek počela.

Pokazuje ček od penzije koja jedva da iznosi 200KM. Bori se da plati struju i kupi lijekove sebi i nani pa ako šta ostane za hranu i ogrev.

Zahvaljujući 600KM donaciji FENJER FONDA uspjeli smo im kupiti 5 metara drva i dati novčanu donaciju za kupovinu potrebnih lijekova i hrane.

Veliko hvala svim članovima FENJER FONDA, i našem Sanelu koji svakodnevno provede sate volonterskog rada brinući kako i na koji način pomoći sve ove porodice. Vaša članarina spašava mnoge porodice u BiH.

Budite članovi FENJER FONDA <3 Brinimo se jedni o drugima. Pomozimo svoje komšije... bolesne i nemoćne." - Munira Džabija




5 views0 comments
bottom of page