top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Mevlida Mehmedović, hrani troje a poslova privatnih je malo

Fund 13, Akcija #105. Mevlida Mehmedović, Bihač. Majka hrani troje - a poslova privatnih je malo


Životne poteškoće nikad ne dolaze same, uvijek ima neki poremećaj života, porodice, zdravstvene okolnosti, starost, manjak poslovnog iskustva ili zanata, socijalna ponižavanja itd...


Kad se svedete na čišćenje kuča i 15-20KM dnevnice kad naleti... čuvanje djece 2 sedmice za 100KM... onda nit se može platiti za kiriju, hranu, struju, obrazovat 3 djece, a ne dočekati loša zdravstvema stanja od stres i loše ili manjka ishrane... E to su teški dani, dani kad se samo živi da se preživi. A svjesni smo da nije sama.


Rado bih ona imala svoj posao za čišćenje, al treba malo lokalne podrške, osnova, treninga, držanja ruke... jer može se kad zajednica malo pomogne 1 po 1 slučaj. Meni sa daljine taj dio nije lahko, pa se obračam ljudima Bihaća, koji imaju iskustva da pomognu Mevlidi.


Mi ćemo zasad platiti struju i dati im za ogrijev, ali nije to dugoročno riješenje... al će se bar moći prezimiti.


Hvala svim članovima koji su pomogli da 6 porodica iz ovog Funda #13, dostojanstvenije preživi zimu, i da ima nade za bolje ljeto.


Hvala vam što ste insani. - - -

"Mevlida je samohrana majka četvoro djece , svi se školuju i žive jako teško. Mevlidu i njenu djecu muž je napustio i ostavio na ulici. Preživljavaju nekako i bore se a žive u socijalnom stanu od svega 30 kvadrata.


Zahvaljujuci PATRIOTSKOM FENJER FONDU donirali smo Mevlidi 900KM kako bi mogla platiti struju i kupit ogrjev za ovu zimu.


Hvala vam dragi naši donatori a više pogledajte u prilogu." - Munira Džabija



Ovo je ujedno i zadnja akcija ovog Funda #13. Hvala svim mjesečnim članovima koji su se odlucili da sa $5, $10 mjesečno (koliko ko može, bez ustručavanja) podrže rad i akcije ovog našeg Patriotskog Fenjer Funda.




57 views0 comments
bottom of page