top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Saudin Mujezinović, Travnik - Povrijeđen otac, 3 male djece bez majke

Fund #11, Akcija #84. Saudin Mujezinović, Travnik - Turbe. Povrijeđen otac, 3 male djece bez majke


Hvala Amra Ugorak i Leila Szic na ukazivanju na ovu potrebu porodice.


Ja licno imam veliko srce za djecu pa tako kad se ove akcije pojave pravo me stisne, jer su ta djeca budušnost naše BiH. A pogotovo kad gledam svoju djecu istog godišta... a oni ni krivi ni dužni.


A životne okolnosti ne biraju porodice... pa često bez pomoći djeca ispaštaju, dal bez škole, pribora, djetinjsta ili krova nad glavom.


U ovoj akciji koja je pokrenuta za porodicu prikupljala su se sredstva za dogradnju njihove donirane kuće, pa smo se potrudili da uradimo nešto gdje bih otac mogao da radi za svoju porodicu na svom zemljištu. Tako smo sa dogovorom oca donirali ovce. (9 komada ako se ne varam... pošto cijene variraju po sezoni, kao i po starosti ovaca).


"Saudin Mujezinović je samohrani otac koji je radeći za dnevnicu doživio nesreću te teško povrijedio kičmu. Ovaj mladi otac nažalost više nije sposoban za bilo kakav posao.

Kreće se uz pomoć štaka, a dobri ljudi su mu napravili kuću ali i dalje nema od čega da živi.

Za bolju i sigurniju budućnost pobrinuli su se članovi PATRIOTSKOG FENJER FONDA te za Sabahudina i njegovu djecu od 2000KM donacije obezbijedili ovce.


Hvala od srca svim članovima Patriotskog Fenjer Fond-a na ovoj velikoj donaciji koja puno znači ovom samohranom ocu." - Munira Džabija (IstinaTV)


15 views0 comments
bottom of page