top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Samira Stranjac - majka četvero a gotovo slijepa od tumora na glavi

Fenjer Fond #12 - Akcija #93. Velika Kladuša, Samira Stranjac - majka četvero a gotovo slijepa od tumora na glavi

O Samiri sam pročitao putem artikla koji je podijeljen kao akcija na Facebooku, i imao sam zelju da se njenoj porodici pomogne... iako znate sami da nemamo sredstava za velike akcije;

(u artiklu i ispod opširnije o njenoj akciji) https://www.oslobodjenje.ba/.../apel-samira-stranjac...

Iako ovo radimo več skoro 100-tu akciju, uvijek kad primim slike sa terena, sa ispunjenja akcije, vidim tu tegobu našeg naroda, taj neki Bosanski stid, obraz da se moralo zatražiti... osjetim ga preko okeana da se ništa nemora reći... Al takva je subina, mora se boriti dalje, ako ne za sebe, za djecu... za njihov salamet. Samira, želimo ti sve najbolje tokom operacije.

"Samira Stranjac je mlada žena koja je teško obolila. Živi sa suprugom u Velikoj Kladuši u stanu gdje moraju svaki mjesec platiti kiriju. Primanja koja Samira ima su minimalna. Samira je oslijepila, imala je već nekoliko operacija i troši jako puno lijekova koji su izuzetno skupi.


Zahvaljujući razumijevanju i velikoj podršci članova PATRIOTSKOG FENJER FONDA posjetili smo Samiru i uručili novčanu donaciju u iznosu od 1.000KM.


Hvala od srca na ovoj donaciji. Samira će moći narednom periodu trošiti redovno lijekove što će uveliko pomoći njenom bržem oporavku." - Munira Džabija


Mjesečni članovi ovog Fund-a su omogu;ili ovu pomoč... koliko ko može (ako trebate pomoći ili imate pitanja samo mi se obratite u poruke).

- - -

Isječak iz Oslobođenja: Operaciju tumora na glavi imala u KBC SARAJEVO.

Drugu operaciju tumora radila je na glavi u KBC ZAGREB //REBRO uz pomoc humanih ljudi plaćena je operacija 6.900 EURA.

Nažalost od opake bolesti ostala je slijepa. Klinika Svjetlost u Zagrebu ponudila da odradi operativne zahvate da makar dio vida vrate. Radila je 4 x Laserske zahvate. Odrađena je operacija jednog oka plaćeno je 5.500 eura.

Da bi se stvar pogoršala po nalazima ustanovljeno je da ima i tumor na gušterači tako da bi cjelokupna operacija jednog oka i tumora koštala 7.000 eura.

Pored toga mi živimo kao podstanari ja sam nezaposlen.

Svu medicinsku dokumentaciju posjedujemo i račune plaćene bolničke. Ovom prilikom molimo sve humane ljude koliko mogu pomoći da se nastavi liječenje moje supruge jer težak je život boriti se svakodnevno sa teškim bolestima.

Sve informacije možete dobiti na navedene podatke, prenosi Cazinnet. ============= Hasan Mujakic Ul.ibrahima mrzljaka br.40 Velika Kladusa Tel.00387 62 623 392 ================= UPLATE ZA LJECENJE SAMIRE.. ------------ RAIFFESEIN BANKA svrha za ljecenje Samire HASAN MUJAKIC RACUN: 1613000071768512 ============ uplate iz inostranstva RAIFFESEIN BANKA HASAN MUJAKIC SWIFT CODE: RZBABA2S IBAN CODE: BA391613000071768512 ==================



6 views0 comments
bottom of page