top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Narodna Kuhinja "Stari Grad" - Sarajevo

Fond #9, Akcija #77. Narodna Kuhinja "Stari Grad" - Sarajevo

Kao što smo se sjetili djece i nemoćnog naroda u Domu u Zenici, obišli smo u ovim najtežim danima kroz kvarantinu, i one koji nemogu ili nemaju za dnevni obrok u Narodnoj Kuhinji "Stari Grad" u Sarajevu.


Našoj Muniri, našoj heroini treba dodijeliti iskreno rečeno i 10-tu nagradu za njen humaniratni rad... jer bi i svoj život dala da se nahrani 100-tinu drugih. Hvala ti u ime svih nas!


Kao i mnogim osobama koji rade u prodavnicama i marketima snadbjevajuci narod sa osnovama hrane, zahvaljujemo se i njima na njihovom "patriotizmu". Jer ovo što oni rade za svoj narod nije ništa manje od patriotizma - stavljati svoju ličnu porodicu na rizik kad se vrate kući, dok im preko ruku pređu 100-tine kesica, artikala, ili novčanica.

Hvala narodu, koji je iskreno rečeno na front linijama svaki dan u ovim teskim Covid-19 danima.


Brinimo se o našim starijim i svima onim koji su bili bolesni i prije ovog virusa... onim koji prezivljavaju i rakove sa imuno-kompromizovanim sistemima, terapijama, astmom i sl. Bolestima koje su im otežavale život i prije. Zaštitimo i one koji bi sa ovim virusom ostajali kod kuče i 2-3 sedmice, a sa ne odlaskom na posao izgubili isti - zbog produženog bolovanja i neimali hljeba na stolu.


Ostanimo kod kuče za SVE njih. Proči će i ovo, samo sabura.

Slušajte doktore, manje gledajte vijesti sa internet portala koji nemaju zurnalista ili radnika uopšte, ne vjerujte u zavjere i paranoje... ne nasjedajte na artikle o vakcinama ili tabletama kojih neće biti mjesecima od danas (tj. kliničko testiranim)... Ljudski je da tražimo slamčicu nade, al ne na našu štetu.


Nije mi mjesto ovo reći, ali ču ipak podijeliti svoje "lično mišljenje"; ovo će potrajati bar još 2 mjeseca - budimo na to spremni. Neće se džamije otvarati toliko dugo. Neće biti komemorativnih dženaza. Neće biti sporta. A ekonomija će imati težak udar i do 30%... pa tako i naši rastorani, male butike, firme, produzeća... nažalost. Al preživjet će se. Daj bože samo da ovu mizeriju na produžavamo duže od ova 2 mjeseca ne slušajuci upustva doktora.

Proći će i ovo, bit čemo još spremniji, odlučniji, i solidarniji idući put.

- - -

"U Narodnoj kuhinji u Sarajevu svakodnevno se pored toplih obroka pripremaju i paketi sa prehrambenim artiklima. Niko se neće vratiti gladan, posebno ne u ovim teškim vremenima kada je zbog aktuelnog virusa zabranjeno kretanje starijim osobama.

Zahvaljujući članovima FENJER FONDA posjetili smo uposlene i uručili novčanu donaciju koja u ovim teškim vremenima puno znači za mnoge porodice.

Hvala od srca na humanosti i pomoći koju šaljete narodu Bosne i Hercegovine." - Munira Džabija6 views0 comments

Comentarios


bottom of page