top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Narodna Kuhinja "Dom Porodica" - Zenica

Fund #9, Akcija #76. Javna ustanova "Dom Porodica" - Zenica

U ovim teškim momentima institucije i organizacije koje se brinu o stotinama nemoćnih, bolesnih, beskučnika, siromašnih i onih zdravstveno ograničenih od rada... i dok rade cijelu godinu, mnogi od nas rijetko o njima i njihovim zalaganjima čujemo.


To me malo danas sa ovim Covid-19 podsjeća na današnje medicinske sestre, poštare, kamiondžije... dok nam "lično" ne zatrebaju, rijetko ko na njih misli. Ali za one čiji život od njih zavisi... to nje njihova socijalna tanka nit, i to im je sve.

Recimo o Narodnoj Kuhinji sam puno razmišljao dok smo radili akciju za našeg Ajet Mamuti i Adel Sabanovic... kad smo ih sretali na putu do kuhinje sa samo bijelom plastičnom kesicom, u kojoj je bio jedan hljebčić i nešto malo hrane, 1 obrok... te neke 2KM dnevno bilo je dovoljno da se preživi još jedan dan.


Sa tom slikom, sjetili smo se i na najpotrebnije potrebe u Zenici i stotine onih kojim organizacija pomaže... te smo kroz Fenjer Fond uplatili 600KM i obezbjedili obroke za bar 100 djece u Zenici.


Vaše malo... nahrani 100 mališana u Zenici "„Dom-porodica“ je javna ustanova u Zenici čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja. Ova ustanova socijalne zaštite osnovana je davne 1960. godine rješenjem tadašnjeg Narodnog odbora Opštine Zenica. Zgrada Doma je namjenski izgrađena za smještaj djece različitog uzrasta, od malih beba do omladine. Pored adekvatnog smještaja, Ustanova djeci obezbjeđuje optimalne životne uvjete te multidisciplinarno pristupa kreiranju svakog individualnog plana rasta i razvoja."

- - -

"JAVNA USTANOVA za zbrinjavanje djece i omladine DOM- PORODICA ZENICA pored vodjenja brige o djeci i mladima svakodnevno pripremaju i obroke za siromašne. Na tri lokacije u Zenici svakodnevno mnogi stari i nemoćni preuzimaju svoje obroke.

U ovim teškim danima kada je zbog virusa proglašeno stanje pandemije velika radost i olakšica stigli su sa donacijom članova FENJER FONDA.

Hvala vam dragi prijatelji na humanosti koju ste do sada pokazali nebrojeno puta. Vaša članarina vama možda ne znači puno ali onima koji su na bilo koji način u stanju potrebe znači puno.

Hvala dragi naši, hvala svima što ste dio lijepe i pozitivne priče u našoj Bosni i Hercegovini." - Munira Džabija

- - - Više info na; http://www.dom-porodica.ba

Žiro račun na koji možete uplatiti novčane donacije u KM Banka: ASA BANKA, Zenica Račun: 1340100000010111

- - - Za uplate iz inostranstva na račun: IBAN: BA391340071300015510 SWIFT: IKBZBA2XXXX Banka: ASA BANKA D.D. SARAJEVO, BIH

- - -

Ili uplatom na blagajni: JU Dom Porodica Zenica Crkvice 20 C, 72000 Zenica, BiH



264 views0 comments
bottom of page