top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Muamera Džip, bolest koja ne bira

Fenjer Fond #12 - Akcija #91. Hadžići - Muamera Džip, bolest koja ne bira a raditi nemožeš

Našoj Muameri smo pomogli jednom prošle godine 3. Jula, kad smo prvi put saznali za njenu bolest i potrebe. Teško je pomći ljudima, koji nemaju načina pomoći sebi - svako riješenje je kratkoročno, a potraga za pomoč iscrpljiva. Ne samo da se bolesno, nego se moraju priuštiti i potrebne tablete, koje ni obični ljudi od penzije nemogu sebi redovno prikupiti. Težak život zna biti, pogotovo kad je zdravlje u pitanju... Težak je život kad si primoran na prošenje - a lijekovi u pitanju.


"Muamera Đip je teško bolesna već duže vrijeme. Skupi lijekovi koje mora redovno da troši da bi sačuvala ono malo zdravlja koje joj je preostalo često su nedostupni za njen budžet.

Zahvaljujući članovima PATRIOTSKOG FENJER FONDA posjetili smo Muameru u njenom domu u Hadžićima i uručili novčanu podršku od 600KM za kupovinu potrebnih lijekova.

Hvala od srca na vašoj donaciji.


Vaše malo odvajanje znači puno onima koji trebaju vašu pomoć." - Munira Džabija.

Ali tako ide dragi moji... vaših $5 mjesečno se nabere, da se pomogne jednoj majci... jednom djetetu, jedna struja, drva... pa kad bude vise i plastelin, i življe gdje može. Pa koliko ko može, samo znam da nas ima 1700 u ovoj grupi... a članova nam je oko 300... MORA bolje.


1 po 1 član - bit će abd. Hvala vam.



50 views0 comments
bottom of page