top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Ibrahim Mehičić, Vlasenica - želi da bude povratnik na svoju dedovinu

Fund #12, Akcija #97. Ibrahim Mehičić, Vlasenica - želi da bude povratnik na svoju dedovinu

Za slučaj Mehčić Ibrahima, saznali smo od komšije Mirsada Gobeljić-a koga smo lično kroz pomoč akcija Fenjer Fond-a pomogli sa skelama za građevinu ove godine.


On nam je proslijedio volju Ibrahima koji kao podstanar živi u Srbiji, nema ništa tamo i koji bih se želio vratiti u Vlasenicu, i po mogučnosti otvoriti stolarsku radionu sa mašinama koje ima. Za rad oko same izgradnje ponudio se i Mirsad. Ibrahim dolazi u Vlasenicu kad skupi malo para pa radi na kući, jer nema uslova da ostane dugoročno.


Ja pošto znam da naš fund nema pokrića za izgradnju cijele kuće zatražio sam listu materijala koji mu je potreban za izgradnju, kao i cijene istih. To nam je sve Mirsad fino proslijedio, pa nam je od financija najefektivnije ispalo da mu uzmemo blokove da bar ozida 1 sprat. Kasnije tokom izvoda akcije, trasportacija komiona nije uspjela natovarriti bas sve blokove, pa nam je Munira od preostalog novca kupila "mreže" koje će biti potrebne tokom izlivanja betona, a kako bi se transportacija iskoristila kad je vec plaćeno. Snalazimo se, kako bi se svaka marka efektivno utrošila.


Tako se nadamo abd da će do iduće godine biti rada, a možda i dodatne pomoći sugrađana da se ostvari povratak.


Hvala članovima Fenjer-a, koji vraćaju naše prognane Bošnjake na svoju djedovinu.

- - - "Ibrahim Mehičić živi daleko od svoje Vlasenice ali njegovo srce i duša uvijek su u za njega najljepšem mjestu u Bosni i Hercegovini. Želja za povratkom je ogromna ali njegove mogućnosti su minimalne. Ibrahimov brat je malo uspio opremiti podrum kuće sada treba ozidati sprat da bi Ibrahim mogao da se vrati.

Zahvaljujući članovima PATRIOTSKOG FENJER FONDA pružena je podrška i pomoć za Ibrahima. Naime donirani su mu blokovi za zidanje sprata.


Hvala vam od srca dragi Sanel Babić i svim članovima PFF.

Uvijek nam zdravi i sretni bili." - Munira Džabija



2 views0 comments
bottom of page