top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Prijedor - Emir Šistek - Preživio Keraterm i Omarsku, bolestan, nema sinu prvač

Dragi prijatelji. U veoma kratkom roku članovi FENJER FONDA u prvoj godini rada postigli su izuzetne rezultate u svom radu.


Sa malim i skromnim članarinama pomogli su trajno mnoge porodice omogućivši im da žive od svog rada.

Evo nas već u sedmom krugu donacija i podrške narodu Bosne i Hercegovine. Da je za sreću potrebno samo malo govori slučaj povratničke porodice Šistek iz Prijedora.Naime, tročlana porodica koja nema dovoljno primanja da se brinu o sebi, roditelji šestogodišnjeg dječaka prilično lošeg zdravlja izgubili su svaku nadu u bolje sutra." Teško im pada plačati za tablete 240KM mjesečno. Emir ne može raditi mnoge poslove i dnevnice koje bih drugi puno brže našli u svojim okolinama. Siječe drva, kosi tokom ljeta a 200KM ih dijeli od propasti... 205KM su mu socijalna primanja. 6 puta se selio, i sad je podstanar. Placati vodu i struju samo po sebi je teško, a kamo li napredovati u Prijedoru. Stres i PTSP od logora otežavaju normalan život, a ujedno utiće na zdravlje fizičko i psihičko. Sa Emirom smo u komunikaciji skoro 2 mjeseca, pokušavajući naći najpovoljniji način kako da pomogne svojoj porodici. Od skorih poplava uništeno mu je mnogo stvari. U međuvremenu za njegove potrebe, pristigla je i donacija od Federalnog Ministarstva iz Sarajeva - g. Ministra Edina Ramič-a... pomoč u formi kučnog materijala; da mu se promijene prozori, vrata, i kupatilo, pločice... Na to molbu čekao je dugo vremena... al se strpljenje isplatilo.

"Od naših članova, novčanom donacijom od 1000KM FENJER FOND je omogućio kupovinu 3 ovce za ovu porodicu.

Radost i sreća pa i suze radosnice dočekali su nas prilikom predaje kupljenih ovaca koje će uskoro da se ojanje te uvećaju donirano stado. Hvala od srca svim članovima na ovom gestu i mogućnosti da porodica nastavi da živi od svog rada." - Munira Džabija



Hvala svima koji usreče ovaj nevini narod. <3 Video prilog: https://youtu.be/U_tBLEWJatY

18 views0 comments
bottom of page