top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Fikret Karić - povratnik u Vlasenicu koji je najednom teško obolio

Fond #12, akcija #98. Fikret Karić, Vlasenica - povratnik u Vlasenicu koji je najednom teško obolio (na sreću nije bila Covid-19!)


Fikreta (Ućo) smo pomogli sa Fundraizerom kroz građane i prijatelje Vlasenicana prošle godine kako bih se vratio u Vlasenicu. Nije imao primanja, zdravlje lose, kuca neopremljena, dug struje... Pa smo ga malo vratili na noge, uz pomoč starih komšija koji su se za njega brinuli.


Nažalost prije mjesec dana, komšija mi javlja da je u veoma lošem stanju, nema hrane - nije jeo danima. A iz kreveta mu nije bilo izaći. Na sreću komsija Nail je opremio auto kao da prevozi Korona pacijenta pa ga je odvezao bar na preglede. Nalazi su bili veoma loši, ne samo zbog manjka hrane nego i zbog loše ishrane, ne kretanja, srca, bubrega... pa se sve našlo odjednom.


Stvari oko kuće nisu takođe još 100% po kontrolom, naime prije mjesec mu se odronio zid koji se nalazi između kuće i ceste, te još nema priključka vode, pa je našao privremeni smještaj u kući sugrađanke - komšinice koja je ponudila pomoć.


Samo malo konteksta radi, dodao sam njegove slike od Juna 29, Aug 24, i danas... Što čovjek reko od zdrava, do pred smrt, do oporavka...


Da bi pomogli našem Ući da bar prevaziđe ove teške dane, podržali smo ga da ima sebi za hrane i novca za doktorske kontrole... te mu želimo brz oporavak... uz povišeno kretanje i bolju ishranu.

Bez VAS članova, ovaj život bi sigurno bio ugrožen. Hvala vam svima.

- - - Fikret Karić se vratio u svoju vlasenicu da provede ostatak života na svom ognjištu. Bolestan, bez primanja, bez vode u kući devera dan za danom. Za Fikreta je naišao jedan težak period kada je ostao bez hrane što je pogoršalo njegovo zdravstveno stanje.


Zahvaljujući članovima PATRIOTSKOG FENJER FONDA posjetili smo Fikreta u njegovoj Vlasenici i uručili donaciju u iznosu od 600KM za prehrambene artikle. Fikreta smo zatekli na putu prema Tuzli. Tužno pokazuje nalaze i priča koliko je teško prebaciti se iz Vlasenice do Tuzle dva a nekada i tri puta sedmično.


Sa suzama u očima rastajemo se od ovog povratnika uz želju da nam što prije ozdravi.


Hvala vam dragi naši.


Vaše malo odvajanje i članarina znače puno mnogim porodicama u BiH." - Munira Džabija



19 views0 comments
bottom of page