top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Fatima Keman, Travnik (Bugočići) - Curica sa epilepsijom, majka bez riješenja

Fond#9, Akcija #73 - Fatima Keman, Travnik (Bugočići) - Curica sa epilepsijom, majka bez riješenja

Naš narod kaže "dobra vijest brzo putuje", pa tako nam se javila i porodica Keman, jer su čuli preko prijatelja da za njih ima još jedina "nada"... a to je bio naš (mali) Fenjer Fund.

Muž radi na pilani i primanja su im minimalna da žive od toga. A majka je sama sa djecom kod kuće, i brine se o djetetu sa epilepsijom... I ovoj porodici idealno i dugotrajno riješenje je bila zarada kroz ručni rad na svom i oko svog. Sa ispunjenim okolnostima za jednu stronu kravu (vrijednost 2400KM), mišljenja smo da će se mogučnsti oko stabilnog financija za djecije liječenje uspostaviti, a porodica konačno stati na noge.

Sve je ovo samo moguće uz vaše minimalne mjesečne donacije naših članova širom dijaspore... i vaših $5, $10, $15 mejsečno znači nekom nada za opstanak.

HVALA SVIM ČLANOVIMA - - -

"Porodica Keman živi u selu Bugoičići kod Travnika. Mlada mnogočlana porodica svakodnevno radi na poljoprivrednom dobru želeći na taj način da prehrane svoju porodicu. Djecu uče od malena da su spas i nafaka u radu. Nažalost nisu u stanju kupiti sebi kravu koja im je prijeko potrebna. Krava puno znači u jednom ovakvom domaćinstvu. Pored mlijeka i mliječnih preradjevina domaćini imaju i gnojivo a samim tim i bolje rezultate svog rada. Zemlja se mora nahraniti da bi dala rezultate kroz suze radosnice govori vrijedna domaćica Fatima.

Radost u porodici Keman vidljiva je i tjera suze na oči svakom posmatraču.

Djeca ushićeno trče do štale noseći vodu da krava nije žedna. Zahvaljujući članovima FENJER FONDA ova porodica je dobila visoko steonu kravu. Uskoro će u štali biti i tele. Uz donaciju krave doniran je i novac za kupovinu sijena jer je još hladno i krava nemože ići na ispašu.

Naši donatori brinu o svemu. Još jedna porodica trajno je riješila svoje probleme. Hvala vam dobri ljudi.

Vaša članarina je jako važna za mnoge porodice u BiH koje žele da žive od svog rada.

Hvala od srca na radosti koju unosite u mnoge porodice širom cijele Bosne i Hercegovine" - Munira Džabija


4 views0 comments
bottom of page