top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Amel Smaka - Busovača - Slučaj epilepsije i bez načina za zapošljenje

Fond#9 - Akcija #74 - Amel Smaka - Busovača - Slučaj epilepsije i bez načina za zapošljenje

Našeg mladom Amela smo kratkotrajno podržali prije 10 akcija, i taj su to bile osnove hrane. Amel sa svojom bolesti nema načina da sam sebi pomogne radeci u nekoj javnoj firmi, zbog rizika padanja.

Ovaj put smo se vratili Amelu i podrzali ga malo dugoročnijom opcijom sa 5 ovaca (vrijednost 1200KM), sijenom za ovce i hranom (ukupno 1400KM).

Želimo Amelu sve najbolje u svom oporavku i miru - u svom i na svom.

Dragi moji članovi... ovo su rezultati vaše $5, $10, $15 mjesečne članarine. Koliko ko može, nabere se... sve dok radimo zajedno i sa jednim ciljem da pomognemo našem narodu.

Matematika je prosta - sa više članova možemo dugoročnije pomoči više porodica... sprem jednokratnih donacija za hranu (koje jesu su nekad vremenski i neophodnije).

- - -

"Ljudi koji boluju od epilepsije su teži bolesnici. Napadi dolaze iznenada i često mogu ugroziti život bolesne osobe. Amel Smaka je mlad čovjek. Živi u Općini Busovača. Nije zapamtio roditelje. Bolest mu ne dozvoljava da se previše kreće i udaljava od kuće.

Ipak, unatoč teškoj bolesti Amel se obratio FENJER FONDU sa željom da mu se doniraju ovce. Kako kaže Amel to će mu ispuniti život a i popraviti finansijsku situaciju.

Zahvaljujući članovima FENJER FONDA Amelu su donirane ovce uz novčanu podršku za kupovinu žita i sijena dok se ne steknu uslovi za ispašu ovaca.

Anel je odmah postavio ogradu ispred štale praveći veći prostor za boravak ovaca.

Svaka čast našem Amelu a vama dragi članovi želim od srca puno zdravlja, sreće i uspjeha u životu i radu. Budite i dalje uz svoj FENJER FOND jer vaše malo nekome znači jako puno." - Munira Džabija


23 views0 comments
bottom of page