top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Ajla Ademovic - Jajce


Fund #5 - akcija #50. Ajla Ademovic - Jajce. Svoje jetinjstvo sa 3 mlađa brata provela je gledajući težak porodični život svojih roditelja. Kroz alkoholizam i nasilje njena majka pretrpila je najgore. Ajla sama imala je istu sudbinu u svom mladom životu, ali sprem njene mame naučila je ovu tešku lekciju i odvojila se od svog mlađeg momka i novu budučnost počela sa svojom djecom sama. Ajla momentalno živi kao podstanar, i nema nista u svoje ime.


Njen mladi početak sa djecom prošla je i kroz zajedničku drvenu ustanovu, gdje je sve curilo a zime bile hladne... al preživjelo se uy pomoč akcije "Osmijeh BH", koji joj je našao smještaj u selu "Bilu Vodu"... nedaleko od Jajca.

Samohrane majke sa djecom su slučajevi koje svi mi kolektivno moramo pomoći da se vrate u normalan zivot, i da žive od svog rada. Čast mi je uz sve naše članove pomoči Ajli, a nadam se da neće biti zadnji put.


HVALA SVIM ČLANOVINA FENJER FONDA


"Ajla Ademović je samohrana majka koja ima troje djece. Bez primanja i mogučnosti da radi i zaradi sebi i svojoj djeci našla se u vrlo teškoj i bezizlaznoj situaciji. Zahvaljujući članovima FENJER FONDA dio problema je riješen donacijom Plastenika (1200KM) u kojem će Ajla moči da radi i istovremeno bude uz svoju djecu.


Hvala svim članovima FENJER FONDA jer vaše malo mnogima znači puno" - Munira Džabija


Postanite i vi mjesečni član danas (koliko ko može, bez ustručavanja... $5, $10), kako bi pomogli Alji i njenoj djeci, i slučajevima kao njenim ubuduče... da stanu na svoje noge dugotrajno.


44 views0 comments
bottom of page