top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Sabahudin Koljović - Vlasenica. Povratnička porodica sa malo ekonomske nade

Fond #11 - Akcija #85. Sabahudin Koljović - Vlasenica. Povratnička porodica sa malo ekonomske nade


Ja kao djete sam odrastao u mojoj Vlasenici, pa tako čujem od imama, prijatelja, i komšija koji tamo žive več dugo vremena o porodicama koje trebaju pomoč. Pa tako i mlada porodica Koljević, koja se vratila prije 4 godine.


Da bi ekonomsku situaciju u Podrinju ili rs-u, pojasnili adekvatnije... dovoljno je reći da je nezaposlenost izmedju 20-40%, Bošnjaka je ostalo samo 10%, a kapitala za startovanja biznisa prakticno je nula... a živjeti se mora. Radnje, prodavnice, servici i fabrike su i onako pred kolapsom, pa je zapošeljanje teško i ako si školovan (kao njih dvoje).

Ovaj mladi par sa malim curicama preživljava od sopstvenog rada, ono kad te neko pozove na dnevnicu, ili prodaj koje jaje ili mlijeko, kurban za bajram i to je to... al sve je to ispod minimalne plate u BiH - gledano na godišnja primanja.


Da bih porodici dugoročnije pomogli, kao što idealno želimo svima (ovaj fund je još mali za veče akcije svima...), pa se oslanjamu na onu medicinsko kritičnu praksu - koliko godina kvalitetnog života se ukupno pomoglo ili spasilo. Te je ovo jedna od tih moralni odluka, koja favoritizuje djecu, mlade, sprem starijih i bolesnih... al birat niko ne želi, pokušavamo pomoći svima bar malo. Porodici Koljevic je donirano 2700KM kupovinom krave.


HVALA svim našim članovima, koji sa svojih $5, $10, $20 mjesečno mijenjaju živote cijelih porodica u BiH. Ako još niste imali priliku ili način pomoći do sada, nemojte pustiti da sve isti ljudi podržavaju sve akcije. Kome treba pomoći oko članarine nek mi se javi kirektno... sve se može, kad se hoće.


"Sabahudin Koljović je mlad porodični čovjek koji se vratio u Vlasenicu da živi.

Bavi se poljoprivredom i svakodnevno pokušava da proširi svoje voćnjake i poljoprivredno dobro. Obzirom da ima malu djecu kojoj je svakodnevno potrebno mlijeko Sabahudin se obratio PATRIOTSKOM FENJER FONDU sa molbom za donacijom krave.


Steona krava je sigla do porodice Koljović. Fotografija djevojčice na čijem licu je vidljiva sreća govori sve.


Hvala od srca svim članovima ovog Fonda." - Munira Džabija (IstinaTV)4 views0 comments

Comments


bottom of page