top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Orašje - Edin Mahalbašić - momak sa otvorenim srcem


Fond #6, akcija 59. Orašje - Edin Mahalbašić - momak sa otvorenim srcem.

Akcije i podrška narodu BiH se nastavljaju. Uspjesi pomognutih porodica od strane članova FENJER FONDA svakim danom su sve brojniji.


Jedna od porodica koja će donacijom FENJER FONDA stati na svoje noge i krenuti pozitivnim i boljim putem je i porodica Mahalbašić iz Orašja.


Eldin i Alma su mladi roditelji koji imaju dvoje djece. Eldin iz zdravstvenih razloga nije u stanju obavljati teže poslove. Njegova zdravstvena situacija je jedna unikatna mozda u cijeloj BiH, a to je ima od rođenja - naime njegov grudni koš je manji i tokom njegovog rasta kao mladića grudni koš mu se otvorio. Ovo je zahtjevalo jednu ozbiljnu operaciju prije 3 godine oko njegovog srca i kostiju na prsima (slike u prilogu - ozbiljnije slike nismo postavili).

Nakon oporavka, pokušao se na više mjesta prijaviti za vozača ali nažalost bez uspjeha. Teže napore nemože raditi.


Kad ste u takvim situacijima, mlad par, ekonimija slaba, bez primanja nije važno šta vam treba; hrana, tablete, svoj krov nad glavom a da ne spominjemo napredak... sve je teže ili nemoguće uraditi sve bez pomoči porodice ili s'vana.


U ovakvim slučajevima, imamo par opcija; kupiti ljudima hranu, za koji mjesec ih osigurati... al opet za 2 mjeseca sve ide iz početka. Kao u svim našim akcijama pokušavamo sa onim financijama koje imamo na raspolaganju da pomognemo dugotrajno gdje je god to moguće. Sa porodicom Mahalbašić znajući fizičke okolnosti mislili smo da če im uzgajanje "Pilića" biti najlakše.


Naša investicija za porodicu iznosila je 1200KM.


Naime, nekad nafaka ima svoje planove, pa se porodici ukazala prilika da kupe jeftiniju kravu uz dodatnu pomoč porodice.


Uz malu podršku porodice uspjeli su sakupiti preostala potrebna sredstva i kupiti kravu od koje će moći prehraniti svoju porodicu i stati na svoje noge. Dobro nam došla "Šarava".


Donacija FENJER FONDA puno im je značila jer bez tih sredstava nebi mogli uraditi ništa.

Velika pomoč i podrška kao i podsticaj da se živi od svog rada stiže upravo vašim donacijama.


Od srca veliko hvala svim članovima FENJER FONDA kroz čiji rad je dokazano da sa malo - zajedno možemo učiniti jako puno.
72 views0 comments

Comments


bottom of page