top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Cazin - Zahid Hepić samohrani otac sedmero djece

Updated: Apr 3, 2020Fund #6, Akcija #62. Cazin - Zahid Hepić samohrani otac sedmero djece.

Ovu akciju smo preuzeli sa artikla na Cazin.net:

"U naselju Hepići, nekoliko kilometara udaljenom od cazinske MZ Stijena, u izuzetno teškim uvjetima, preživljava sedmočlana porodica Zahida Hepića, oboljelog ratnog –vojnog invalida.

Nakon što ga je ostavila supruga, Zahid se godinama sam brine o svojoj djeci, kojoj je nastojao obezbijediti hranu, kako ne bi bila gladna. Međutim, kako je i sam obolio, u posljednje vrijeme nije u mogućnosti da im obezbijedi ni ono najneophodnije, što im je potrebno. Da stvar bude još gora, Zahid se početkom ove godine teško razbolio i imao je dvije operacije na želucu, koje je jedva preživio. Tada je dobio 11 litara krvi i bio je u komi, ali kako sam kaže, želja da živi i hrani svoju djecu, dala mu je tada snagu, da se donkele oporavi.


Nažalost, nešto bolje stanje kratko je trajalo i nastale su nove zdravstvene poteškoće, tako da se Zahid ovih dana zbog problema sa srcem i želucem, ponovo nalazi na ležanju u kantonanoj bolnici u Bihaću. Iako u teškom zdravstvenom stanju, ističe da mu to ipak nije najveći problem, već da mu je najveća briga, kako će mu preživjeti djeca, koja nemaju bukvalno ništa. Četvero njegove djece ide pješice u nekoliko kilometara udaljenu školu u Stijeni. Nemaju ni za sendvič, a kamoli za autobusnu kartu. U kući imaju vrlo malo hrane, nedostaje im odjeća i obuća, a poseban problem im pričinjava nedostatak drva, s obzirom da već dolaze hladniji dani. Iako je ratni vojni invalid, 52.godišnji Zahid nema nikakvih primanja i njegova porodica u potpunosti ovisi o pomoći dobrih ljudi. Zahid ističe, da se redovno obraća za pomoć na mnoge adrese, ali da se uglavnom sve završi na obećanjima.

„Molim sve dobre ljude, koji mogu na bilo koji način pomoći mojoj djeci, bilo u hrani, odjeći, obući, drvima ili novcu neophodnom za sendvič i autobusnu kartu, da nam pomognu, jer mi djeca bukvalno gladuju. Vjerujte mi, da su ona više gladna nego sita. Nemaju knjiga ni pribora za školu, a idu pješice svaki dan bez marke u džepu za sendvič. Duša me boli za njima, ali ni sam im ne mogu ništa pomoći, jer su i mene spopali zdravstveni problemi. Pozivam sve humaniste, humane organizacije i nadležne institucije, da nam što prije priskoče u pomoć i tako spase moju djecu. Treba nam bukvalno sve, a prioritet su hrana i drva. Pomozite nam dobri ljudi, ne dozvolite da mi djeca na početku 21.vijeka umru od gladi ili se smrzu od hladnoće“ – kroz suze nam je kazao Zahid Hepić, oboljeli ratni vojni invalid i samohrani otac šestero djece.


Zahid je bio pripadnik Petog korpusa Armije RBiH i tri puta je ranjavan. Bio je pedeset postotni ratni vojni invalid i imao primanje od 50 KM, ali su mu nakon nekoliko revizija to ukinuli i već nekoliko godina nema nikakva primanja. Zbog bolesti ne može ništa zaraditi svojoj djeci, koja su željna svega.


„Vjerujte, da ni sam ne znam kako smo uopće živi. Pomognu nam komšije i drugi dobri ljudi, koji kad čuju za našu tešku životnu priču dođu i posjete nas, ali to kratko traje i kasnije padamo u zaborav. Najsretniji smo kad imamo hrane u kući, a djeca su naučila na neimaštini i ništa posebno ne traže, zadovoljna su samo kad su sita. Jedna moja kćerka je bolesna, zbog čega zaostaje u učenju. Teško izgovara riječi i sastavlja rečenice, a i teže hoda. Zbog neimaštine nisam u mogućnosti voditi je na liječenje, koje joj je neophodno“ –završava svoju priču iz bolničke postelje u Bihaću Zahuid Hepić.


Svi koji žele pomoći porodici Hepić mogu to učiniti uplatom novčanih priloga na Žiro račun otvoren kod; Unicredit banke Broj 3389002543004487 –40165361000 KM na ime Zahid Hepić, Stijena, Hepići kod Cazina.

Uplate iz inostranstva: Zahid Hepić, UNICREDIT BANKA , SWIFT: UNCRBA22, IBAN BR. BA39 3385 2028 1759 1113, RAČUN BR: 40165361101 Eur.

Zahidov broj mobitela je 061/ 751 -799.


FENJER FUND uz pomoč svojih patriota i donatora Zahidu je donirao 1200KM od kojih su kupljene ovce i koza... i sa tim pomogli Zahidu da trajno pomogne svojoj djeci i riješi svoje probleme.


Hvala od srca svim članovima FENJER FONDA!

Vaša mala pomoć i podrška puno znače mnogim porodicama u BiH.

19 views0 comments

Comments


bottom of page