top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Emina Ahmić - troškovi za trasport djeteta u Banja Luku i Beograd na analize i pregled
Ovo je naša 70-ta i ZADNJA AKCIJA u 2019-toj godini.<3

Fund #7, akcija #70. Emina Ahmić - troškovi za trasport djeteta u Banja Luku i Beograd na analize i pregled.


"Djevojcica Emina ima urođeni tumor plučnog krila, vene isprepletane, srce na desnoj strani... a sada i problemi sa kičmom.


Emina iz Doboja mora ići u Banja Luku na liječenje što iziskuje mnogo novca. Takođe Emina pije puno lijekova i treba našu pomoč.

Zahvaljujući FENJER FONDU donirali smo 650KM Emini i time joj olakšali jedan mali dio lijećenja." - Munira Džabija

- - -

Da budem iskren dugo (oko mjesec) sam sa majkom razgovarao o potrebama, o zdravstvenom sistemu BiH, o nedostatcima svrha potrebnih za liječenje, njegu i transport pacijenata. Dugo sam se dvoumio, jer svi znamo da mnoge bolesti se ne lijeće u BiH (nažalost)... da li zbog tehnologije, iskustva ili financija generalno. Pa sam sam sebe pitao šta bi jedna majka u manje razvijenim državama od BiH radila u ovim slučajevima... a znamo da ih je takvih na milijone... Znam da i u našoj BiH mnoge majke i očevi nemaju financije za poduhvate van BiH, pa se što se kaže čovjek hvata za slamku (kao što bih i ja za svoje djete) preko organizacija poput naše, samo što smo mi još mali (kao Fund) da pomognemo ili damo pogrešno nadu hiljadama u BiH koji trebaju sličnu pomoč.

Ali ipak, nisam mogao preboliti majčinu molbu... pa makar ovu jednu... do budućih i večih akcija, sa više pomoči uz više članova u 2020-toj abd.

A našoj BiH svi želimo bolji zdravstveni sistem, više stručnjaka, i bolje zarade za svoj cijenjeni rad.

Hvala svima koji su pomogli u 2019-toj, svakom od "280" zlatnih članova pojedinačno... kao i Fenjer prijatelje koji su nam dali podršku pa čak i samo moralnu... i hvala svim koji nisu mogli, ali su bar podijelili naše izvršene akcije, i podarili nam svoje povjerenje.

Počevši opet u Februar-u/Mart-u 2020, nakon moguće odplate poreza za dosadašnje skupljene financije... o tome više kad dođe račun iduće godine ;)

DO IDUČIH AKCIJA ABD. U 2020-toj...

HVALA SVIMA <3 PONOSAN SAM NA VAS.

Sanel

15 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page