top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Elvira Baltić - Majka i djete sa potrebama guše se od kanalizacijskog smrada

Fund #12 - Akcija #95. Travnik, Elvira Baltić - Majka sa djetetom sa potrebama guše se od kanalizacijskog smrada.


Majka nas je zamolila da im ucjevimo 20 metara kanalizacije jer u njihovom naselju su svi uključeni osi njih, i glavna cijev tačno prolazi kraj njihove kuće. Posto imaju dijete sa posebnim potrebama kaže da nije u mogućnosti da je malo izvede djete od smrada i zmija, štahora pogotovo u ovim ljetnim danima. Kaže da se obraćala i načelniku i sanitarnoj ispekciji ali uzalud sve. Te nas je zamolila da joj doniramo bar cijevi.


To je bilo ono najmanje što smo mogli uraditi za ovu majku. Kad budu slike završetka akcije, podijelit ćemo ih također.

- -

"Porodica Baltić živi u mjestu Rudnik u Travniku. Kuća u kojoj žive je zbog kanalizacije koja nije regulisana, puna vlage, uz svakodnevno prisustvo neugodnog mirisa koji je izražen posebno u ljetnom periodu.


U porodici boravi i djevojčica sa posebnim potrebama koja nemože zdravstveno podnijeti okruženje u kojem se nalazi.


Zahvaljujući donaciji članova PATRIOTSKOG FENJER FONDA u iznosu od 1.200KM problem kanalizacije će biti riješen, a sa tim će se smanjiti i količina vlage u kući.


Vaša članarina vama ne znači puno ali porodicama kojima šaljete donacije znači mnogo. Hvala vam na podršci i pomoći koju šaljete narodu Bosne i Hercegovine.

Posebno se porodica zahvaljuje gospodinu Sanelu Babić koji svakodnevno vrijedno radi na prikupljanju donacija i povećanju broja članova ovog Fonda." - Munira Džabija

Dragi članovi, znate da ovih akcija, i pomoći porodicama ne bi bilo bez vas, vaše dobre volje, i želje da pomognete drugima. Ja sam samo tu za financijsku infrastrukturu, koordinacuju akcija, i postriranje vaših uspiješnih akcija.


Zajedno možemo i moramo bolje... pogotovo onim koji nemaju pristup medijima ili FB.


Postanite član danas.



3 views0 comments

Comments


bottom of page