top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Edin Kulanić, Kladanj - Socijalni smještaj dobar učenik i majka bez primanja

Fond #9, Akcija #78. Edin Kulanić, Kladanj - Socijalni smještaj dobar učenik i majka bez primanja


O Edinu sam saznao preko njegovog školskog prijatelja u Martu koji je ukazao na njegove potrebe i nezgodu.


Edin živi sa majkom i mlađim bratom, mama je radila u fabrici za pravljenje elemenata za namještaj, a skoro su saznali da je obolila od šećera i malo malo bude bolesna, a ne može otići da izvadi nalaze do godišnjeg - jer je u strahu da ne dobije otkaz ako uzme bolovanje.


Majka je jedini prihod što imaju - od njene plate žive u stanu koji im je opština dala na korištenje... a kako Edin kaze: "vjerujte da je stan u katastrofalnom stanju; pola instalacija ne radi, prozori i vrata porazbijani zakrpljeni najlonom i šperom."


"Ovo je opštinski stan koji je dat na korištenje, i kad smo useljavali ovdje ovakvo stanje isto smo i mi zatekli, tražili smo od opštine da nam poprave ali oni kažu da nemaju s tim ništa. Što se tiče struje u kupatilu nema efekta nikako dok u sobama ne rade sijalice jer su stalno crkavale od spoja struje i potom su pregorila grla, griju se na drva trenutno... A prošli su puno gore...


Dok Edin zeli da se upiše na fakultet... u ovom stanju studira i bori se za svoju budučnost.

Sa zakašnjenjem mu želimo sretan 18-ti rođendan.


Nećemo i nesmijeno zaboraviti one koji uspijevaju i u najgorim okolnostima... Dužnost nam je da se borimo na našu mladost.


HVALA NAŠIM MJESEČNIM ČLANOVIMA. VI STE FENJER.

Hvala i našoj Muniri koja i po ovoj karanteni ne može a da ne pomogne onim koji pomoč trebaju (iako je moj lični savjet da čuva zdravlje - jer bez nje nema ni ostalima pomoči!)

- - -

"Enesa je samohrana majka koja sa svoja dva sina živi u socijalnom stanu koji nije uslovan za život jedne porodice.

Bez obzira na svoju bolest koja je mnogo sputava ipak briga za djecom je jača.

Svaki mjesec mora odvojiti 60KM za prevoz starijem sinu koji pohađa treći razred srednje škole, knjige, režije, hrana, odjeća...


Enesa je radila i bar imala neka primanja ali sada kako je nastao problem sa virusom mnogi su prestali sa radom pa tako i ova majka.


Zahvaljujući članovima PATRIOTSKOG FENJER FONDA uručili smo novčanu donaciju od 600M te vratili osmjeh na lice ove majke i njene djece.

Hvala od srca na vašoj humanosti koja puno znači ovoj samohranoj majci koja je pored svih nedaća preživjela i teži oblik nasilja u porodici." - Munira Džabija4 views0 comments

Comments


bottom of page