top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Azra Talic - samohrana majka sa četvero djece


Fond #6 - Akcija #60. Azra Talic je samohrana majka četvero djece.

Žive u Jajcu bez ikakvih primanja i u jako teškoj situaciji kao mnoge osobe kojim smo do sada pomogli. Azra školuje dvoje djece bez primanja i sama teško bolesna od karcinoma svakodnevno se suočava sa mnogim problemima. Ko bih rekao da pored jednog "karcinoma", njen prvi problem je čuvati djecu u toplom ove zime.


Dobila je šporet na čvrsto gorivo ali nije imala šta naložiti. Zahvaljujući članovima FENJER FONDA kupljeno je 10 metara drva za predstojeću zimu... a od donacije od 1200KM i isporučenih drva porodici je isporučen višak.

Vaša članarina i dalje živote spašava - Hvala vam od srca

Nečemo zaboraviti ovu porodicu u idučoj godini, i ovu djecu kojim će i u buduće biti potrebna školaska pomoč.

- - -

Akciju smo preuzeli nakon obavještennja Hayat.ba - u kojem piše:

"Imam dva sina i dvije kćerke od 11, 10, 9 i 5 godina. I prije nam je bilo teško, jer smo živjeli od dnevnica, koje je suprug zarađivao kada je imao posla. Sada smo više gladni, nego siti. Ako imamo ručak, nemamo večeru.


Dodaje da je rođena u Bugojnu gdje ima majku koja joj ne može puno pomoći, s obzirom na to da je i sama u teškom materijalnom položaju.


–Ne mogu sjesti na ulicu i prositi s djecom. Stid nas je. Stariji sin neće da ide u školu, jer nema šta obući. Žao mi je djece. Ni drva nemamo, a snijeg je na pragu. Kraj u kojem živimo je planinski, zime bude duge i teške – požalila se.


Da situacija bude još gora, ona je oboljela od karcinoma i nije u stanju ništa raditi da bi sama stvorila bolje uvjete za život svojoj djeci.


– Prinuđeni smo tražiti tuđu pomoć. Sve nam treba. Zato molim sve one, koji mogu da nam pomognu, da nazovu na broj telefona: 0644200461 – kaže Azra Talić."


5 views0 comments

Comments


bottom of page