top of page
Search
  • Writer's pictureFenjer Fund

Almira Patković, Vitez - Curica zahtjeva kučnu njegu i preglede

Fond#9 - Akcija #72: Almira Patković, Vitez - Curica zahtjeva kučnu njegu i preglede

Kao što Munira piše u prilogu ispod, idealno i dugotrajno riješenje za ovu porodicu bila je zarada kroz sopstven rad i trud... apel majke da zaradi za svoje djete ne zahtjeva previše opisa, a maloj smo morali pomoći (dokumentovano i opravdano).

- - -

"Almira Patković živi u Vitezu. Ova hrabra majka ima bolesnu djevojčicu o kojoj svakodnevno brine. Rijetka bolest i česti odlasci van granica BiH gdje je pronašla lijek za svoju djevojčicu često je odvoje od njenih ostalih članova porodice.

Almira je hrabra žena koja sa svojim mužem pokušava da radom na njivi preživi i prehrani porodicu. Nisu tražili novac za liječenje curice kao što to mnogi čine. Tražili su plastenik da svojim radom steknu sredstva za život i liječenje djevojčice.

Zahvaljujući velikom srcu članova FENJER FONDA Almira je dobila plastenik (vrijednost 1100KM) i novčanu donaciju od 500KM za kupovinu potrebnih sjemena za sjetvu i ostatak za hranu.

Radost u ovoj porodici je ogromna. To su ljudi koji žele da rade jer znaju da samo ličnim radom i zalaganjem mogu postići svoje životne ciljeve.

Hvala vam dragi članovi. Hvala FENJER FOND-u nek bude primjer mnogima koji žive van granica BiH.

Ovo je dokaz da samo malo odvajanje svakog člana znači puno za mnoge porodice u BiH" - Munira Džabija


32 views0 comments

Commentaires


bottom of page